Flag

Тъмно червен ягодов конфитюр

about 5 - 6 буркана ((250 мл))
Леснa
20
Класически ягодов конфитюр, но с касис
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
900 гягоди
100 млсок (от касис)
500 гзахар
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1

Приготвяне

Измийте ягодите, оставете ги да се отцедят, почистете ги, нарежете ги на дребно и претеглете 900 g. Смесете ягодите и сока от касис в подходящ за варене съд. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. По желание можете да отстраните пяната. Свалете конфитюра от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 минути.