Сладкиш със сливи и пудинг

Пухкав сладкиш с плодове, аромати и пудинг

about 12 парчета (/парченца)

Easy 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Сладкиш със сливи и пудинг

Поръска Щройсел:

75 г масло
100 г захар
100 г фини овесени ядки

Пълнеж:

1 кг сини сливи (или отцедени от компот)
1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
40 г захар
200 мл плодов сок (ябълков)
50 г бадеми смлени
2 с.л. сливова ракия

Тесто със суха мая за печене:

300 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
75 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
75 мл прясно мляко
100 г масло
1 бр. яйца

Глазура:

1 пак. глазура лимон Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Начин на приготвяне

Намаслете формата за печене. Измийте и нарежете на малки парченца сливите.

2

Поръска Щройсел

Разтопете маслото в тиган, добавете овесените ядки и захарта. Запържете до леко кафяво на средна температура и ги разстелете върху хартия за печене да се охладят.

3

Пълнеж

Смесете пудинга със захарта и 6с.л. от ябълковия сок и разбъркайте до гладкост. Сложете сливите и останалия сок на котлона да заврат, свалете от котлона, добавете пудинга. Оставете на тих огън за около минута като разбърквате постоянно, докато се сгъсти.

4

Тесто със суха мая

Пресейте брашното, разбъркайте сухата мая в него и добавете останалите продукти. Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.

Разточете втасалото тестото за кратко и го разстелете в намаслена кръгла форма за торта с ринг и оформете стени по ринга, не по-високи от 3 см. Поръсете с бадемите. Разстелете пълнежа със сливи отгоре и равномерно разпределете поръската с овесени ядки.

Печете около 35 мин. в долната част на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух.

След изпичане оставете върху кухненска скара да се охлади.

Извадете го от формата и сложете върху голяма тортена чиния. Пригответе глазурата по указанията на опаковката и полейте повърхността на сладкиша.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни

Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам