“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Сладкиш със сливи и пудинг

Пухкав сладкиш с плодове, аромати и пудинг

about 12 парчета (/парченца)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Сладкиш със сливи и пудинг

Поръска Щройсел:

75 г масло
100 г захар
100 г фини овесени ядки

Пълнеж:

1 кг сини сливи (или отцедени от компот)
1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
40 г захар
200 мл плодов сок (ябълков)
50 г бадеми смлени
2 с.л. сливова ракия

Тесто със суха мая за печене:

300 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
75 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
75 мл прясно мляко
100 г масло
1 бр. яйца

Глазура:

1 пак. глазура лимон Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Начин на приготвяне

Намаслете формата за печене. Измийте и нарежете на малки парченца сливите.

2

Поръска Щройсел

Разтопете маслото в тиган, добавете овесените ядки и захарта. Запържете до леко кафяво на средна температура и ги разстелете върху хартия за печене да се охладят.

3

Пълнеж

Смесете пудинга със захарта и 6с.л. от ябълковия сок и разбъркайте до гладкост. Сложете сливите и останалия сок на котлона да заврат, свалете от котлона, добавете пудинга. Оставете на тих огън за около минута като разбърквате постоянно, докато се сгъсти.

4

Тесто със суха мая

Пресейте брашното, разбъркайте сухата мая в него и добавете останалите продукти. Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.

Разточете втасалото тестото за кратко и го разстелете в намаслена кръгла форма за торта с ринг и оформете стени по ринга, не по-високи от 3 см. Поръсете с бадемите. Разстелете пълнежа със сливи отгоре и равномерно разпределете поръската с овесени ядки.

Печете около 35 мин. в долната част на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух.

След изпичане оставете върху кухненска скара да се охлади.

Извадете го от формата и сложете върху голяма тортена чиния. Пригответе глазурата по указанията на опаковката и полейте повърхността на сладкиша.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация