“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Салата с кисели краставички и дребни зеленчуци

Хрупкави кисели краставички с дребни зеленчуци в сладко-кисела марината

6 - 7 буркана ((700 мл))

Easy 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Салата с кисели краставички и дребни зеленчуци

Продукти:

2,5 кг корнишони
2 бр. чушки (зелени)
2 бр. чушки (червени)
250 г моркови
250 г зелен фасул
about 2 - 3 бр. лук (глави кромид)
1 малко копър
about 10 - 20 г черен пипер

Саламура:

1 л. вода
75 г сол

Марината:

1 бр. Пикант фикс - букет подправки Dr.Oetker
1,75 л. вода
300 мл оцет (задължително 6% или 9% киселинност)
150 г захар

preparation

Приготвяне

1

Саламура

Измийте и почистете корнишоните, залейте ги със солена саламура (1 л вода и 75 г сол). Оставете ги да престоят 12 часа на хладно място, след което ги измийте и подсушете.

2

Приготвяне

Измийте, почистете зеленчуците. Обелете морковите и лука. Нарежете всички зеленчуци на ленти. Зеления фасул нарежете на половинки. 

Подредете плътно корнишоните заедно с останалите зеленчуци, накъсания на едри стръкове копър и зърната пипер в предварително измитите буркани.

3

Марината

Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3 - 5 мин. След като сместа заври, могат да се добавят допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите.

Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага и обърнете с капачките надолу за 5 мин. Съхранявайте ги на тъмно и хладно място!