Отрежете брадичките на лукчетата и ги сложете в тенджера с вода. Кипнете лукчетата за няколко минути, след това отцедете водата, оставете да изстинат, докато можете да ги пипате. Обелете ги и ги сложете в купа заедно със солта. Объркайте добре и оставете да престоят 8-12 ч.
Изплакнете лукчетата от солта, сложете ги в гевгир и оставете да се отцедят добре. Подредете ги в буркани, като добавите във всеки от тях синапени семена, люта чушка, зрънца черен пипер и дафинов лист.
Смесете ½ пакет Пикант фикс (сладко-кисела) с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3-5 мин, като бъркате непрекъснато.
Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте още марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага, обърнете ги с капачките надолу и оставете да изстинат в тази позиция. Съхранявайте на тъмно и хладно място.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране