“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Пухкав френч тост на фурна

Рецепта от блог Angellove`s Cooking

5 порции (/дози)

Medium 30 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Пухкав френч тост на фурна

Продукти:

0,5 парчета пълнозърнест хляб (6-8 филийки)
3 бр. яйца
300 г кисело мляко
2 с.л. брашно
0,5 ч.л. сода бикарбонат Dr.Oetker
60 г масло
1 ампула есенция ванилия Dr.Oetker
1 ампула есенция ром Dr.Oetker

За сервиране:

2 с.л. пудра захар

preparation

Приготвяне

1

Загрейте предварително фурната на 180°С или 160°С с вентилатор.
Застелете дъното на плитка тава с хартия за печене.

2

Пресейте брашното и солта.
В голяма купа разбийте яйцата. В отделна купа разбийте киселото мляко и содата, добавете към яйцата и разбийте. Сгъстете с брашното и солта при непрекъснато разбиване. Няколко капки от есенция ром и половината от есенция ванилия. 

Потопете всяка от филийките в получената смес и от двете страни, отцедете и подредете в подготвената тава.

Поставете парченце масло върху всяка филийка и печете в предварително загрята до 180°С или 160°С с вентилатор за 15-20 минути, или до златисто кафяво.

3

Поднесете щедро поръсени с пудра захар и гарнирани със свежи плодове или с предпочитана гарнитура.