Flag

Празнични коледни мъфини

about 12 мъфини (/кексчета)
Средно ниво на сложност
40
Супер бързи и лесни празнични мъфини с вкусен карамелен крем и шоколадова украса
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За мъфините
1 пак.ванилови мъфини с парченца шоколад Dr.Oetker
2 пак.Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
2 бр.яйца
125 млолио
75 млпрясно мляко
За шоколадовите декорации
1 пак.маслена глазура шоколад Dr.Oetker
1 малкозахарни перли Dr.Oetker или други захарни декорации по избор
За крема
200 гмасло
20 гпудра захар
500 млпрясно мляко
1 пак.Oригинален пудинг карамел Dr.Oetker
Picture - ванилови мъфини с парченца шоколад Dr.Oetker
Picture - маслена глазура шоколад Dr.Oetker
Picture - захарни перли Dr.Oetker или други захарни декорации по избор
Picture - Oригинален пудинг карамел Dr.Oetker

Начин на приготвяне

1

Предварителна подготовка

Поставете 12 хартиени формички за мъфини в тавичка. Загрейте фурната на 180 грдуса.

2

Приготвяне на мъфините

В купа разбъркайте сместа за мъфини, яйцата, млякото и олиото за кратко на ниска степен и после 2 мин на висока до получаване на гладка смес. Прибавете към сместа шоколадовите стърготини, които ще откриете в пакетчето, и внимателно разбъркайте. Разпределете тестото в хартиените формички. 


Печете в средата на предварително загрята фурна на 180 °C на горен и долен нагревател (не печете на вентилатор) около 20-25 мин. 

Позиция на решетката: в средата

Време за печене: about 25 Minutes


Извадете мъфините от тавата и ги оставете да изстинат във формичките върху решетка.

3

Приготвяне на шоколадовите декорации

Оставете вода да заври в тенджера и я отстранете от огъня. Поставете торбичката с глазура в нея и я оставете там за около 10 минути.  Подсушете я, разклатете я енергично и изрежете връхчето. 


Поставете няколко дървените шишчета върху лист хартия за печене с малко разстояние между тях. Нарисувайте с глазурата звезди или коледни елхи върху клечките и ги поръсете със захарни декорации по избор. Оставете настрана, за да се втвърдят хубаво.

4

Приготвяне на крема

Разбийте маслото с пудрата захар на крем с миксер за 3 мин. Пригответе пудинга според указанията на опаковката, оставете да изстине до стайна температура. Претеглете от него 150 г и лъжица по лъжица го добавяйте към маслото, като разбърквате до получаването на хомогенен крем.


Важно: маслото и пудингът трябва да са със стайна температура. 


Напълнете крема в шприц или пош с накрайник звезда (Ø около 12 mm) и оформете кръгообразни гнезда върху кексчетата. Охладете до готовност за сервиране.

5

Декориране на мъфините

Преди сервиране залепете шоколадовите декорации в крема.