Разбийте белтъците със солта в купа с миксер (бъркалки) до много твърд сняг. Прибавете постепенно захарта и продължете да разбивате, докато се получи твърда, лъскава маса. Смесете жълтъците, ваниловата есенция и маслото в купа и разбъркайте с бъркалка. Прибавете и разбъркайте с мляко. Смесете брашното с бакпулвера и го прибавете към жълтъчената смес. Прибавете и белтъците.
Намаслете вътрешността на десертни рингове. Загрейте на слаб огън намазан тиган с малко мазнина и в него наредете десертните рингове. Поставете около 2 супени лъжици тесто във всеки кръг и поставете капака. Печете на слаб огън около 4 минути (на повърхността ще се образуват мехурчета). Повдигнете ринг, разхлабете ръба с нож, обърнете палачинките в тигана и ги изпечете за още 2 минути.
Поднесете горещите японски палачинки с кленов сироп и пресни горски плодове.
Свързани рецепти
Солена кухня
Солена кухня