Flag

Пълнени камби със зеле и моркови

about 6 - 7 буркана ((700 мл))
Леснa
30
Хем лесни, хем вкусни, хем вървят с толкова много поводи за приятни събирания с подобаващо похапване
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
3 кгкамби
400 гморкови
1500 гзелки
100 гцелина
3 - 4 стръкaцелина (листа)
120 - 150 гсол
120 - 150 гзахар
Марината
3 лвода
600 млоцет (задължително 6% или 9%)
300 гзахар
2 пак.Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
Picture - Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
1

За тази рецепта е необходимо да се изберат по-дребни камби, за да могат да се подредят в буркан.

Камбите се измиват и почистват от дръжките и семките. Солта и захарта се смесват и камбите се посоляват хубаво отвътре с тази смес. Оставят се да престоят 6 часа. Зелето се накълцва на ситно, а морковите и целината се настъргват. Поръсват се с две-три щипки сол и се намачкват, като се разбъркват хубаво. Камбите се отцеждат от течността, която са пуснали, и се пълнят плътно със сместа от зеле, моркови и целина. Подреждат се в буркани и между тях се редят листата целина.

2

Съдържанието на пакетчетата Пикант фикс се разбърква с водата, оцета и останалите 300 г захар и се слага да заври за 3-5 минути. Заливат се приготвените буркани, разклащат се, ако има въздух да излезе и се долива още марината при нужда. Затварят се плътно и се обръщат с капачките надолу. Стоят така, докато изстинат. Прибират се на хладно и тъмно място.
 

3

Последвайте Илиана Николова и блога ѝ Щъркелово гнездо.