“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Мус от сини сливи

Класически мус от сливи

9 буркана ((200 мл))

50 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Мус от сини сливи

Продукти:

1 кг сини сливи
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
500 г захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 с.л. оцет (билков)

preparation

Приготвяне

1

Измийте сините сливи, оставете ги да се отцедят и ги почистете от дръжките и костилките. Претеглете 1 кг.

2

Смелете сливите на пюре в подходящ съд за варене. Смесете съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 с 2 с.л. захар и го прибавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура като разбърквате непрекъснато. След завиране разбъркайте добре останалата захар, бурбонската ванилова захар и оцета. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната.

3

След това веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация