“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Мармалад от кайсии и банани

Оригинална и балансирана комбинация

about 5 - 6 буркана ((250 мл))

Easy 20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Мармалад от кайсии и банани

Продукти:

500 г кайсии
500 г банани
500 г захар
1 пак. лимонена киселина Dr.Oetker
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте кайсиите, махнете костилките, нарежете ги на дребни парченца и претеглете 500 г. Обелете бананите, нарежете ги на дребни парченца и отмерете 500 г.

Смесете плодовете и лимонената киселина в подходящ за варене съд. Разбъркайте 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Мармаладът трябва да ври около 3 – 5 минути при непрекъснато бъркане.

По желание можете да отстраните пяната. Свалете мармалада от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 минути. Нашата препоръка: Заменете 100 г от кайсиите с 100 мл ликьор от кайсии.