Flag

Мармалад от кайсии и банани

about 5 - 6 буркана ((250 мл))
Леснa
20
Оригинална и балансирана комбинация
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
500 гкайсии
500 гбанани
500 гзахар
1 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1

Приготвяне

Измийте кайсиите, махнете костилките, нарежете ги на дребни парченца и претеглете 500 г. Обелете бананите, нарежете ги на дребни парченца и отмерете 500 г.


Смесете плодовете и лимонената киселина в подходящ за варене съд. Разбъркайте 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Мармаладът трябва да ври около 3 – 5 минути при непрекъснато бъркане.


По желание можете да отстраните пяната. Свалете мармалада от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 минути. Нашата препоръка: Заменете 100 г от кайсиите с 100 мл ликьор от кайсии.