Flag

Маринован зелен фасул с копър и чесън

3 - 4 буркана ((700 мл))
Леснa
60
Ароматен постен вариант за обяд или вечеря, така обичан по нашите географски ширини
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
2 кгзелен фасул (крехък)
1 - 2 бр.чесън (глава)
2 - 3 бр.люти чушки (червени)
5 гчерен пипер (на зърна)
1 малкокопър (една връзка или 1 с.л. семена от копър)
0,5 пак.Пикант фикс - букет подправки Dr.Oetker
850 млвода
150 млоцет (от 6% или 9%)
60 гзахар
Picture - Пикант фикс - букет подправки Dr.Oetker
1

Измийте и почистете зеления фасул. Ако прецените, че е необходимо, с белачка за
зеленчуци отстранете конците от двете страни на шушулката. Нарежете с дължина, колкото е височината на бурканите.

Разделете чесъна на скилидки и го обелете. Подредете зеления фасул вертикално в бурканите, като слагате във всеки буркан по 1-2 люти чушки и по няколко скилидки чесън, стръкове (или семена) копър и зърна черен пипер.

2

Смесете ½ пакет Пикант фикс (букет подправки) с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3-5 мин, като бъркате непрекъснато.

Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте още марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага, обърнете ги с капачките надолу и оставете да изстинат в тази позиция. Съхранявайте на тъмно и хладно място.