Малинов чийзкейк

Време е за плодова фантазия с приказен чийзкейк крем, която да превърнете в реалност и наслада у дома

8 парчета (/парченца)

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Малинов чийзкейк

За малиновия сос:

3 чаши малини (чаени)
200 мл вода
0,75 ч.ч. захар

За блата:

4 бр. яйца (големи)
100 г захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
120 г брашно
60 г шамфъстък (смлени на брашно)
8 г бакпулвер Dr.Oetker
40 мл прясно мляко
50 г краве масло (разтопено)

За крема:

1 пак. Специален пудинг за чийзкейк с бял шоколад
500 мл прясно мляко
60 г захар
200 г сирене крема
100 г бял шоколад
150 мл сос (малинов)
15 г желатин Dr.Oetker

За захарния сироп (по желание):

40 г захар
100 мл вода
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне на малиновия сос

Започнете с приготвянето на малиновия сос, като сварите малините с останалите съставки за 15-20 минути на среден огън, докато омекнат. Прецедете соса през цедка. Притискайте с малка лъжичка, за да отделите и пулпата на плодовете и да останат само семената в цедката.

2

Приготвяне на блата

Включете фурната да загрява на 170 °С. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Разбийте с миксер белтъците със захарта на гъст крем. Разбъркайте жълтъците с разтопеното масло, прясното мляко и ваниловата захар. Смесете брашното, смлените ядки и бакпулвера.

Прибавете сухите съставки при жълтъчната смес, като редувате с белтъците. Бъркайте внимателно с помощта на силиконова шпатула, докато получите равномерно, въздушно тесто.

Поставете хартия за печене във форма с диаметър 25 см. Намажете стените с масло и изсипете тестото в нея. Изпечете блата за 30-35 минути. Оставете да се охлади напълно преди да го използвате.

3

Приготвяне на крема

Смесете съдържанието на пакетчето пудинг със захарта и прясното мляко и сварете при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Покрийте крема по повърхността със стреч фолио и го оставете да се поохлади леко.

След 10 минути начупете шоколада и го разбъркайте в крема, докато се разтопи. Прибавете 150 мл от малиновия сос и приготвения по указанието на опаковката 5 г желатин, разбъркайте всичко много добре. Накрая добавете 200 г крема сирене и разбийте сместа с миксер до гладка консистенция.

Към останалото количество малинов сос прибавете още 10 г желатин, приготвен отново по указанието на опаковката. Забъркайте на котлона захарния сироп (по желание) и го оставете да изстине напълно преди да го използвате.

4

Сглобяване на чийзкейка

Може да изрежете с нож за хляб подутината на блата, ако при печенето се е образувала такава. Пренесете блата върху удобна чиния за сервиране и сложете подвижен ринг отстрани. По стените поставете ацетатно фолио, за да се оформи чйизкейка перфектно. 

Сиропирайте блата със захарния сироп (по желание). Изсипете крема върху блата и приберете във фризера за 30-40 минути, докато кремът стегне. Можете да използвате и хладилника, но ще отнеме повече време.

След това изсипете върху крема малиновото желе и отново приберете във фризера за 30-40 минути, докато стегне добре. Декорирайте чийзкейка по желание с ядливи цветя и плодове и сервирайте.

5

Последвайте Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов за още изкушаващи рецепти.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: