Започнете, като приготвите основата. Смелете бисквитите заедно с шамфъстъка, пресипете в купа. Добавете маслото и белтъка и объркайте. Пресипете в 20 см откопчаваща се форма и оформете първо борда, като се стараете да стане равен, а след това дъното. Притиснете хубаво с ръце или подходящ инструмент. Охладете в хладилник, докато приготвите пълнежа.
Пригответе пудинга по описанието на опаковката и оставете да изстине.
Разбъркайте крем сиренето с тахана, добавете на части жълтъка и яйцата, и накрая охладения пудинг. Прибавете смлян шамфъстък и аромати по избор.
Пресипете пълнежа в охладената основа, заравнете и изпечете на 160°С за около 45-50 мин. Проверете, като разклатите формата - пълнежът трябва лекичко да се мърда в средата. Изключете фурната и оставете чийзкейка да изстине в нея на леко открехната врата.
Изстудете за една нощ в хладилник. Декорирайте чийзкейка с разбита сметана или крем сирене, разбъркано с малко мляко и натрошен шамфъстък.
Можете да украсите с бонбони великденски яйца за по-празнична визия.
Тази рецепта споделя с нас Луиз от кулинарния блог Salted Lemons.
Свързани рецепти
торти
торти
торти