Смелете бисквитите, какаото в блендер и разбъркайте и маслото при тях равномерно.
Върху поднос за торти поставете ринг за торти (ø18 см) и прилепете ацетатно фолио по стените. Изсипете 1/3 от бисквитената смес, напоете с 2 с.л. прясно мляко и притеснете да се образува блат. Приберете оформения блат в хладилника.
Сварете половината от крема според описанието на опаковката, но с 400 мл прясно мляко и разпределете върху блата. Оставете отново в хладилника за 10-15 минути.
След това разпределете още 1/3 от трохите върху крема, напоете с 2 с.л. прясно мляко и притиснете. Върнете в хладилника.
Пригответе останалия крем с останалите 400 мл прясно мляко и още топъл го изсипете върху втория блат. Приберете в хладилниха за 10-15 минути. Накрая изсипете останалите трохи, загладете с прясно мляко и притиснете. Оставете тортата да стегне за няколко часа.
Преди да сервирате, премахнете ринга и ацетатното фолио и нарежете тортата с много остър нож, предварително потопен във вряла вода и подсушен. Тортата можете да декорирате с пресни плодове и шоколадови парченца по ваш вкус.
Последвайте Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов за още изкушаващи рецепти.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти