Разбиваме яйцата и захарта на крем. Прибавяме постепенно и смесените сухи съставки, докато получим хубава еднородна, шоколадова смес. Изсипваме във форма за торта с намаслена хартия за печене на дъното и тупваме съда един път в масата, за да се изравни сместа.
Пъхаме да се пече блата в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 30 минути. Печем до суха клечка и охлаждаме напълно.
Докато блатът изстива, приготвяме крема. Накисваме желатините според опаковката. Слагаме три-четвърти от млякото да се свари на котлона, заедно със захарта. В подходящ съд смесваме съдържанието на пакетчетата на пудингите с останалото мляко. Когато млякото тръгне да завира, прибавяме пудингите и бъркаме енергично, докато кремът се сгъсти. (Съвет: може да ползвате смесица на кремове: един карамел и един сметана, два карамел, един карамел и един ванилия и т.н)
Дърпаме крема от огъня и прибавяме набъбналия желатин. Разбъркваме го добре в крема, за да а се разтвори напълно.
Изваждаме блата от формата, махаме хартията и разрязваме блата на на шест концентрични кръга, с дебелина около 1 см.
Взимаме първия, третия и петия кръг и ги разпределяме отново във формата за торта, на мястото от където са си в блата. Запълваме дупките с половината от крема. Върху улеите където има крем, слагаме останалите части на блата - втори, четвърти и шести кръг . Отново запълваме празните места, като слагаме останалата част от крема. Оставяме тортата да се изстуди и втвърди.
Завършваме с пласт разбит според указанията на опаковката крем Оле шоколад и поръсваме с овесена закуска Dr.Oetker Шоколад. Последната част от украсата е коледните бисквити „Звездички”.
За още идеи може да посетите блог Lussi`s World of Artcraft
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене