“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Лесен доматен сос

Нашето предложение за ценителите на хубавия и ароматен доматен сос, който ще гарнира подобаващо дори и най-изисканите ви кулинарни идеи

5 - 6 буркана ((700 мл))

Easy 30 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Лесен доматен сос

Продукти:

5 кг домати
50 мл балсамов бял оцет
3 с.л. захар
3 ч.л. сол
1 пак. консервант Dr.Oetker
1 малко дафинов лист (няколко листа)
1 малко босилек (няколко листа)
1 г черен пипер (на вкус)

preparation

Приготвяне

1

Измийте доматите и ги нарежете, след това ги смелете през машинка, за да отделите сока от месото на доматите. Към тях прибавете всички продукти (без Консервант Dr. Oetker) и варете сместа между 30 и 60 мин. в зависимост каква гъстота на соса искате да получите.

2

Изсипете 1 пакет Консервант Dr. Oetker в отделено малко количество от доматената смес, докато съдържанието от пакетчето напълно се разтвори в нея, след което я върнете обратно към останалата част с варящите се продукти.

3

Разпределете доматения сос в добре почистени буркани или бутилки, докато е още горещ. Затворете ги и ги обърнете с капачките надолу за няколко минути. След като изстинат, ги съхранявайте на хладно и тъмно място.