Измийте, почистете и претеглете 900 г вишни . Пригответе 100 мл кафе еспресо.
Изсипете вишните и кафето в подходящ съд за варене. Разбъркайте 2 с. л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Супер 3:1 и ги прибавете към плодовата смес.
Сложете конфитюра да заври на висока температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. След като кипне, конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин. при непрекъснато бъркане. Свалете конфитюра от огъня. Пожелание може да остраните пяната и да пюрирате с пасатор.
Веднага разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачките надолу за около 5 мин.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране