Козунак шесторна плетка „Виенски стил“

Ароматен, плетен козунак

25 парчета (/парченца)

Medium 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Козунак шесторна плетка „Виенски стил“

Тесто със суха мая за печене:

250 г сметана (готварска (10 % масленост))
500 г пшенично брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
100 г захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 пак. Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
3 г сол (щипка)
2 бр. яйца

За намазване:

1 бр. яйца

preparation

Приготвяне

1

Предварителна подготовка

Затоплете сметаната.

2

Тесто със суха мая за печене

В купа пресейте брашното и разбъркайте сухата мая в него. Добавете останалите продукти и затоплената сметана и разбийте с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин до получаването на гладко тесто. На края върху брашнена повърхност с ръце омесете стафидите и бадемите в тестото. Покрийте тестото с чиста кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.

3

Върху леко набрашнена повърхност омесете отново добре вече втасалото тестото. Разделете на 6 еднакви порции. От тях оформете рула с дължина около 50 см. Върху тава, застлана с хартия за печене, поставете рулата едно до друго, като завиете надолу и притиснете краищата им. Разделете две групи по три рула.

4

Започваме сплитането на козунака. Вдигнете първия фитил. Поставете петия фитил надясно под първия фитил навън, който отива в средата. (Фиг.2).

5

Сега вдигнете шестия фитил и вторият фитил минава под него наляво навън, а шестият фитил остава в средата. (Фиг.3).

6

Продължете сплитането по същия начин докато получите сплетен козунак (Фиг.4).

7

Поставете козунака върху тава, застлана с хартия за печене, намажете го с яйце и го оставете на топло място, докато тестото отново втаса.

8

Поставете козунака върху тава, застлана с хартия за печене, намажете го с яйце и го оставете на топло място, докато тестото отново втаса.

9

Печете в долната половина на предварително загрята фурна около 25 минути на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.

10

След изпичане извадете козунака заедно с хартията за печене върху метална скара, и оставете да се охлади.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: