Flag

Козуначени кукли

6 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
50
Рецепта от блог Lussi`s World of Artcraft
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто със суха мая за печене
600 гбрашно
200 млпрясно мляко
1 пак.суха мая Dr.Oetker
1 ампулаесенция ванилия Dr.Oetker
30 млуиски
2 бр.яйца
1 бр.жълтъци
100 гпудра захар
2 с.л.течен подсладител
2 пак.ванилена захар Dr.Oetker
1 пак.Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
1 пак.Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
5 гсол (щипка)
70 гкраве масло
За украса за куклите
1 бр.яйца (за намазване за гланц)
6 бр.яйца боядисани с кралска боя Dr.Oetker
20 - 30 млзахарен сироп
2 пак.Захарни пеперуди Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
Picture - Захарни пеперуди Dr.Oetker
1

Започваме като пресяваме брашното и и слагаме малко повече от половината в купата на миксера. Правим кладенче и прибавяме захарта, маята и леко затопленото мляко и подсладителя. Пускаме да се меси всичко и прибавяме и леко разбитите с вилица 2 яйца, жълтък и алкохола.

2

Добавяме след това постепенно от брашното, смесено със солта и ванилията и продължаваме да месим с приставка за тесто (може да го направите и на ръка). Накрая добавяме постепенно и от мекото масло, кората от цитрусите и ако е необходимо няколко капки олио по ръба на купата, за да се отлепи по добре от стените на съда. Готовото тесто изсипваме на плота и доомесваме с още малко брашно, докато спре да лепне.

3

Слагаме го в намазана с олио купа, покрито също с намазнено фолио и пъхаме във фурната на 50 градуса. Ще втаса за около половин час и ще удвои обема си.

4

След това разделяме тестото разделяме на 6 топки. Взимаме една и я разделяме на три, като разточваме на фитил с дължина около 40 см (може и по-къси)


Слагаме ги като за сплитане на традиционен козунак, като в общото им начало прикрепваме яйце и започваме да плетем фитилите надолу, като се стараем яйцето да е добре обхванато от тестото.


След като я сплетем, сбиваме я леко нагоре, за да може да стане по-плътна и я преместваме в тавата. Оставяме да втасат на 50 градуса, и печем на 180 за около 20 - 25 минути и мажем с размитото яйце, малко преди изваждането им от фурната.

5

След като изстинат, украсяваме със захарните пеперуди, които лепим с гъст захарен сироп, с който мажем хлебчетата.

6

След като изстинат, украсяваме със захарните пеперуди, които лепим с гъст захарен сироп, с който мажем хлебчетата Може да изрисувате лица на куклите с някоя от по-тъмните бои за яйца на Dr.Oetker, с помощта на четка за рисуване.

7

За още идеи може да посетите блог Lussi`s World of Artcraft