Flag

Конфитюр от малини и праскови на два слоя

about 10 буркана ((200 мл))
Леснa
20
Два конфитюра в едно бурканче за разкош
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
За да обелите по-лесно мъхестата обвивка на прасковите по-лесно, срежете долната им страна с нож на кръст. След това потопете всяка праскова с помощта на решетъчна лъжица във вряла вода за 10-15 секунди и след това веднага ги преместете в ледена вода. След това обелете обвивка.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Конфитюр от праскови
900 гпраскови
100 млсок от портокал (прясно изцеден )
500 гзахар
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
Конфитюр от малини
1 кгмалини
500 гзахар
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1

Приготвяне

Измийте, почистете и по възможност обелете прасковите. Нарежете на малки парченца и претеглете 900 г. Изстискайте 100 мл сок от портокал.Смесете прасковите и сока в подходящ съд за варене.Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на Гелфикс Екстра2:1 и ги прибавете към сместа. Сложете сместа да заври при средна температура като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар. След като конфитюрът кипне отново, оставете да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Напълнете бурканчетата до половината с още горещия конфитюр. Оставете да се охлади за 15 мин.


Почистете, измийте и отцедете добре малините. Претеглете 1 кг. Смесете плодовете в подходящ съдза варене и ги поръсете с бурбонската ванилова захар. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и прибавете към плодовете. Сложете сместа да заври при средна температура като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. След като конфитюрът кипне отново, оставете да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане.


С готовия малинов конфитюр допълнете бурканчетата с прасковен конфитюр. Затворете ги добре. Съхранявайте на хладно и тъмно място.

Съвет за рецептата

  • За да обелите по-лесно мъхестата обвивка на прасковите по-лесно, срежете долната им страна с нож на кръст. След това потопете всяка праскова с помощта на решетъчна лъжица във вряла вода за 10-15 секунди и след това веднага ги преместете в ледена вода. След това обелете обвивка.