“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Конфитюр от малини и праскови на два слоя

Два конфитюра в едно бурканче

about 10 буркана ((200 мл))

20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Конфитюр от малини и праскови на два слоя

Конфитюр от праскови:

900 г праскови
100 мл сок от портокал (прясно изцеден )
500 г захар
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker

Конфитюр от малини:

1 кг малини
500 г захар
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте, почистете и по възможност обелете прасковите. Нарежете на малки парченца и претеглете 900 г. Изстискайте 100 мл сок от портокал.Смесете прасковите и сока в подходящ съд за варене.Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на Гелфикс Екстра2:1 и ги прибавете към сместа. Сложете сместа да заври при средна температура като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар. След като конфитюрът кипне отново, оставете да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Напълнете бурканчетата до половината с още горещия конфитюр. Оставете да се охлади за 15 мин.

Почистете, измийте и отцедете добре малините. Претеглете 1 кг. Смесете плодовете в подходящ съдза варене и ги поръсете с бурбонската ванилова захар. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и прибавете към плодовете. Сложете сместа да заври при средна температура като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. След като конфитюрът кипне отново, оставете да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане.

С готовия малинов конфитюр допълнете бурканчетата с прасковен конфитюр. Затворете ги добре. Съхранявайте на хладно и тъмно място.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация