за рецептата Коледно дръвче
200 г | пшеничено брашно |
2,5 ч.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
125 г | захар |
1 ч.л. | канела на прах |
3 г | сол |
125 г | масло |
3 бр. | яйца |
125 г | пудра захар |
about 2 с.л. | вода |
1 пак. | цветни захарни шрифтове Dr.Oetker |
1 пак. | четири украси за сладкиши Dr.Oetker |
10 г | зелена боя |
about 1 с.л. | тъмен шоколад настърган |
Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока за около 2 минути до получаването на гладко тесто. Разстелете тестото в предварително намаслена и поръсена с брашно формата за печене "Елха" и загладете повърхността му. Печете 40 мин. в средата на фурната, предварителнозагрята на 180°C горен и долен нагревател или при 160°C на горещ въздух.
След изпичане отделете краищата на блата от стените на формата и го обърнете върху хартия за печене. Оставете да изстине върху метална скара.
Пресейте пудрата захар и разбъркайте с вода и боята до получаването на гъста глазура. Намажете повърхността с помощта на кухненски нож глазурата. Поръсете стъблото на елхата с настъргания шоколад и оставете глазурата да се втвърди. Нарисувайте гирлянд със захарните шрифтове и украсете с бонбоните и дражетата от комплекта.