Разделете белтъците от жълтъците. Към жълтъците се слага захарта и се разбиват заедно. След това се добавя водата, олиото, ароматите и бакпулвера. Отново всичко се разбива много добре.
На етапи се добавя и брашното. Получената смес трябва да е леко гъста. Разбийте белтъците с 80 гр от захарта. Трябва да станат на пухкав снежен крем.
Смесете двата крема внимателно. Намажете форма за печене с олио.
Изсипете сместа. Чукнете един, два пъти в плота за да излезе излишният въздух.
Печете на 170 градуса около 50 минути до суха клечка.
Може да покриете с фолио, за да не изгори отгоре. Охладете сладкиша добре. Нарежете го на тънки филии, както показвам във видеото.
Пригответе пудинга по инструкциите на опаковката. Смесете захарта със 150 мл от прясното мляко, добавете ванилената захар и пудинга. Разбъркайте много добре. Останалото мляко се слага в тенджера и се оставя да се стопли. При непрекъснато разбъркване направете крема. Охладете го добре.
Разбийте сметаната на пухкав крем. Добавете я към крема и разбийте отново с миксера. Получавате пухкав крем, с който да оформите тортата.
Започнете с основата, сложете крем. Редувайте, като завършите с най-малкото парче отгоре. Оставете да стегне за 2 часа в хладилника. Декорирайте с портокали, пудра захар и декорация.
Тази рецепта ни предлага Теди Титова от кулинарния блог Домашни вкусотии.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене