“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Коледна торта с шоколадов мус

Плодов пълнеж и феерия от аромати

16 парчета (/парченца)

80 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Коледна торта с шоколадов мус

Блат:

5 бр. белтъка
3 г сол (щипка)
120 г захар
150 г лешници (смлени)
1 пак. захар с канела Dr.Oetker

Черешов пълнеж:

350 г компот от череши
2 с.л. Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
2 с.л. захар
1 пак. захар с канела Dr.Oetker
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker

Шоколадов мус:

300 г кувертюр
600 г сладкарска сметана

Украса:

30 г какао премиум Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Блат

Разбийте белтъците със солта на сняг с миксер. Постепенно добавяйте захарта и разбивайте 4-5 минути с миксер. Добавете лешниците и захарта с канела. Разстелете половината от сместа върху предварително застлана с хартия за печене форма за печене с ринг и изпечете блата в средата в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около 18 - 20 мин.

Издърпайте изпеченият блат върху метална скара и оставете да се охлади. След това извадете блата с хартията за печене. Повторете печенето с втората половина на блата.

2

Черешов пълнеж

Отцедете добре черешите. Отделете 150 г от течността. С дървена лъжица разбъркайте 3 ч.л. густин с течността. Добавете към сместа останалата течност, захар, захар с канела, бурбонска ванилова захар и сложете на котлона до кипване. Добавете постепенно остатъка от густина и разбъркайте. Добавете отцедените череши и оставете сместа да се охлади.

3

Шоколадов мус

Разтопете кувертюра на водна баня. С 3 с.л. покрийте първият блат на тортата. Сложете ринга на тортата и намажете черешов пълнеж. Разбийте сметаната на сняг. Добавяйте постепенно кувертюра докато не получите мус. Намажете тортата с половината мус. Сложете отгоре вторият блат. Добавете останалия мус и оставете тортата за 2 ч в хладилник.

4

Украса

Отстранете ринга на тортата. Поръсете цялата торта с какао. Декорирайте по ваше желание.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация