Яйцата и половината от захарта се разбиват с миксер. Останалата захар се разбива с маслото. Разбитите масло и яйца се смесват.
Брашното, нишестето и бакпулверът се пресяват в купа. Прибавят се портокаловите корички и се разбърква. Изсипва се при сместа с маслото и яйцата и се разбива с миксер.
Тестото за блата се прехвърля във форма за кейк с махащо се дъно, покрита с хартия за печене. Пече се 40 минути в загрята на 170 градуса фурна с вентилатор.
Блатът се изважда от формата и се оставя да се охлади.
Пудингът се сварява с млякото и 130 грама от захарта, докато се сгъсти. Покрива се с фолио за свежо съхранение, за да не образува кора, и се оставя да се охлади.
Маслото се разбива на крем с останалата захар, портокаловия ликьор и ваниловата есенция. Към него, лъжица по лъжица и при постоянно разбиване, се добавя охладеният пудинг.
Студеният блат се разрязва хоризонтално на 3 блата. Първият се поставя върху тортена чиния и се намазва с една трета от крема.
Отгоре се слага вторият блат и се намазва с половината от останалия крем.
Слага се и последният блат, който се намазва с останалия крем.
Тортата се декорира и се прибира в хладилник за поне 4 часа.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене