Разтопете маслото в тенджера при средна температура. Поставете бисквитите в плик и ползвайте точилка, за да ги натрошите. Разбъркайте добре трохите заедно с маслото.
Покрийте дъното на форма (Ø 20 см) с ринг с маслена хартия. Разпределете тестото равномерно върху основата на тавата и заравнете с лъжица. След това оставете да се охлади поне за 15 мин в хладилник.
Измийте лимона в гореща вода, подсушете го, настържете на ситно кората и изцедете сока. Разбъркайте в купа лимоновата кора и сок, ваниловата захар, крема сиренето и изварата до гладкост с миксер. Пресейте пудрата захар заедно с желатина към другите съставки и отново разбийте.
Разпределете равномерно готовия крем с шпатула върху бисквитеното тесто и оставете сладкиша в хладилника за 3 часа, докато стегне.
Пасирайте добре малините и прехвърлете полученото пюре в тенджера на загрят котлон. Добавете захарта и водата и бъркайте за няколко минути до хомогенност на плодовия сос.
Оставете го да изстине и полейте чийзкейка.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти