за рецептата Коледен сладкиш с желирани череши
8 бр. | яйца |
2 щипка | сол |
120 г | тръстикова захар (или ксилитол) |
180 г | бадеми (смлени) |
50 г | пшенично брашно |
60 г | какао Dr.Oetker |
16 г | бакпулвер Dr.Oetker (пакетче и половина ) |
300 г | череши (замразени или от компот) |
2 с.л. | смлян анасон |
50 мл | вода |
0,5 пак. | желатин Dr.Oetker |
4 с.л. | захар (тръстикова или ксилитол) |
2 пак. | бурбонска ванилова захар Dr.Oetker |
150 г | сирене крема (нискомаслено или нискомаслена фина извара) |
250 г | маскарпоне |
40 г | тръстикова захар (или ксилитол) |
30 мл | прясно мляко |
1 пак. | желатин Dr.Oetker |
150 г | кувертюр (тъмен) |
2 с.л. | сладкарска сметана (30% масленост) |
25 г | кувертюр (бял) |
0,5 с.л. | олио (слънчогледово) |
5 г | чай (от матча) |
1 - 2 пак. | захарни звезди Dr. Oetker |
Загрейте предварително фурната (горен и долен нагревател) на 180 °C. Разбийте яйцата и солта с миксер за 5 мин. Добавете ксилитола/тръстиковата захар и разбийте още 5 мин. Смесете бадемите, брашното, какаото, бакпулвера и разбъркайте до хомогенност.
Разстелете тестото върху тава (30х40 см), постлана с намазнена хартия, и печете на средния рафт на фурната за 13 мин. Извадете тестото и го обърнете върху намазнена хартия, оставете да изстине.
През това време сварете черешите, анасона и водата на най-високата степен на котлона. Накиснете желатина, ксилитола в няколко супени лъжици вода. След като набъбне, го разбъркайте в охладените череши, оставете сместа да къкри 1 мин.
Разрежете охладения блат вертикално на две половини (30х20 см). Върху едната нанесете равномерен слой от плодово-желираната смес и оставете да се охлади.
Разбийте с миксер изварата с ваниловата захар, 200 г маскарпоне и ксилитола. В касерола оставете да заври млякото и останалата част от маскарпонето. След това добавете сместа към изварата. Разбъркайте и набъбналия желатин в нея.
Разпределете крема върху плодовата смес, поставете втория блат отгоре, леко натиснете и охладете за 1 час.
Нарежете на ситно двата кувертюра и разтопете всеки на водна баня. Разбъркайте сметаната в тъмния кувертюр за ганаша. Разтворете матчата в олиото и го смесете с белия кувертюр.
Намажете сладкиша с ганаша, в пош напълнете белия кувертюр и оформете орнаменти по ваш избор. Поръсете захарните декорации и охладете. Нарежете на 12 парчета (5х10 см).
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: