Разбийте маслото и пудрата захар до хомогенен крем в купа и добавете есенцията. Разбийте отново.
Пресейте пшеничното и царевичното брашното върху масления крем. Замесетес ръце до оформянето на твърдо тесто.Върху леко набрашнена повърхност продължете да месите докато съставките в тестото се поемат напълно една в друга.
Разделете тестото на две. Разделете всяка половина девет порции. Всяка порция оформете на тънко руло „пръст" с дължина 10 см.
На две места на „пръста" стиснете, за да се оформят „ставите". С нож направете няколко резки отгоре. Може да оформите пръстите с различна дължина или да ги направите „криви". Но колкото по-тънки ги правите, толкова по-малко ще се увеличат обема си. Подредете „пръстите" на разстояние едни от други в тава, застлана с хартия за печене.
Разбийте белтъка и намажете повърхността на всички „пръсти". Притиснете бадемите върху единия край на всеки един пръст като „нокти". Поставете тавата в хладилник, за да се охладят пръстите за 30 мин.
Загрейте фурната предварително на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C. Печете около 20 мин. до златисто.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене