“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Кайсиев конфитюр с портокалов сок и лавандула

Рецепта от блог Вкусно с Бети http://vkusnosbety.blogspot.com/

6 буркана ((200 мл))

Medium 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Кайсиев конфитюр с портокалов сок и лавандула

Продукти:

850 г кайсии
150 мл прясно изцеден портокалов сок
1 пак. Гелфикс Супер 3:1 Dr.Oetker
350 г захар (светла, тръстикова )
about 4 - 5 с.л. лимонов сок (от един лимон)
about 1 с.л. лавандулови цветчета

preparation

Приготвяне

1

Измийте и почистете кайсиите. Всяка половинка от кайсиите се нарязва надлъжно на 3-4 парчета и след това на кубчета. Поставете в тенджера. Добавете портокаловия и лимоновия сок.
 

2

Съдържанието на пакетчето Gelfix Super 3:1  се разбърква с 2 с.л. от отмерената захар. Поръсва се над плодовете и се разбърква добре.

 
При постоянно разбъркване сместа се оставя да заври и се добавя останалата захар. Бъркането и варенето продължава още 3 минути. Добавят се лавандуловите цветчета и се разбърква. По желание може да отстраните пяната.
 

3

Конфитюрът още горещ се разсипва в подготвените бурканчета. Затварят се и веднага се обръщат с капачката надолу. Стоят 5-10 минути и се обръщат.