“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Карамелен конфитюр от круши и ябълки

Конфитюр смесица от вкусове

about 6 буркана ((200 мл))

Medium 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Карамелен конфитюр от круши и ябълки

Продукти:

500 г круши
350 г ябълки
500 г захар
150 мл сок от ябълки
1 пак. лимонена киселина Dr.Oetker
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте, обелете, почистете и нарежете ябълките и крушите на малки кубчета. Претеглете 500 г ябълки и 350 г круши.

2

В тенджера карамелизирайте 250 г от захарта на среден огън. Отстранете тенджерата от огъня.

3

Добавете към карамелизираната захар плодовете и ябълковия сок. Смесете 250 г захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги добавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато разбъркване.

4

Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Разбъркайте лимонената киселина в сместа и оставете да ври още една минута. Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, ги обърнете с капачката надолу. Оставете ги така за 5 мин. Съхранявайте на тъмно и хладно място.