Обелете ананаса, отстранете сърцевината, нарежете месестата част на малки парчета и претеглете 500 грама.
Обелете портокалите и отстранете бялата кора. Нарежете ги на ленти, останалата част изцедете и използвайте получения сок. Отмерете 500 гр портокалови ленти заедно със сока.
В голяма тенджера смесете плодовете с бурбонската ванилова захар, захарта и пакетчето Гелфикс. Оставете сместа да заври, като разбърквате от време на време и гответе поне 5 минути при непрекъснато бъркане. Прибавете портокаловия ликьор. Отстранете пяната от плодовата смес и веднага напълнете подготвените бурканчета до ръба. Затворете ги, обърнете ги надолу с капачката и ги оставете да престоят така около 5 минути.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Приготвяне:40 Средно ниво на сложностabout 6 буркана ((200 мл))