“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Хрупкава туршия от червено цвекло

Вкусно и пикантно мезе

about 7 - 8 буркана ((800 мл))

Easy 20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Хрупкава туршия от червено цвекло

Продукти:

300 мл оцет (задължително 6% или 9%)
1 кг моркови
150 г захар
1 пак. Пикант фикс - люта Dr.Oetker
4 кг червено цвекло

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Почистете и измийте цвеклото и морковите. Нарежете ги на филийки, от които с помощта на форми за сладки нарежете на различни форми -звезди, квадрати и др. Остатъците от фигурките нарежете на кубчета. Измийте отново цвеклото и морковите под течаща студена вода и ги подредете в предварително измитите буркани.

Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3-5 мин, като бъркате непрекъснатo. След като сместа заври, може да добавите допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите – по-сладък или по-кисел.

Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага и ги обърнете с капачките надолу за 5 мин. Съхранявайте ги на тъмно и хладно място!