“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Хляб със сушени сливи и колбас

Вкусен хляб - готов за консумация

15 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Хляб със сушени сливи и колбас

Тесто със суха мая за печене:

200 г сушени сливи без костилки
100 г пушен колбас
300 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
1 ч.л. сол
200 мл вода
4 с.л. олио
60 г шамфъстък

preparation

Приготвяне

1

Тесто

Пресейте брашното и разбъркайте сухата мая в него. Добаве солта, водата и олиото и разбийте с миксер за 2 минути до получаване на гладко тесто. Добавете парчетата сушени сливи и пушен колбас и го размесете.

Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.

Върху леко набрашнена повърхност размесете и оформете хляб с около 20 см дължина. С остър нож направете разрез върху горната част на хляба.

Намазнете форма за печене и застелете с хартия за печене. Поставете тестото в нея и го оставетеотново на топло за около 15 минути, докато втаса още веднъж.

Поръсете с вода и печете в долната половина на предварително загрята фурна около 35 минути на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.

След изпичане поставете хляба върху метална скара и оставете да се охлади.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация