Смесете брашното, маята и солта в купа. След това прибавете водата и зехтина и омесете на ръка гладко тесто. Покрийте го и го оставете да втаса на стайна температура (или на най-ниската степен на фурната) за прибл. 30 минути.
Разточете тестото на правоъгълник (40х28 см) върху поръсена с брашно работна повърхност и след това внимателно го поставете в правоъгълна и намазнена тава с високи ръбове, покрита с хартия за печене. Покрийте тестото с чиста кърпа и го оставете да втаса за 1 час.
Загрейте предварително фурната на горен и долен нагревател на 200 °C или на включен вентилатор на 175 °C. След като тестото втаса добре, го намажете с доматения сос, поръсете с моцарела и най-отгоре с колбаса.
Печете в центъра на фурната за 25-30 минути.
Свързани рецепти
Солена кухня
Солена кухня