Пресейте брашното през сито. Прибавете солта и постепенно сипете водата, след което замесете еластично тесто. Оставете го настрана за 1 час и след това го разделете на 4 топки.
Разточете ги на тънки питки върху набрашнена повърхност и ги запечете двустранно върху нагрят сач или тиган без мазнина с дебело и незалепващо дъно. Намажете готовите питки с масло.
Намажете всяка пита хляб с доматен сос. След това поръсете маслините, наразаната на ленти чунка и настърганата моцарела върху две от питките, а останалите две притиснете отгоре.
Загрейте тиган на среден огън без олио и запечете всяка страна за прибл. 5 минути. След това нарежете пица сандвичите наполовина и сервирайте.
Свързани рецепти
Солена кухня
Солена кухня
Солена кухня