Flag

Чътни с ягоди и френско грозде

4 буркана ((200 мл))
Леснa
40
Индийски сос от сладки плодове, подправени със сол и черен пипер
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
250 гягоди
200 ггрозде (френско)
3 бр.лук
0,5 бр.чушки (червена, люта )
100 млвино (червено)
50 млоцет (малинов)
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1 бр.дафинов лист
1 пак.захар с канела Dr.Oetker
1 ч.л.пипер (зелен)
5 гсол
500 гзахар
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
Picture - захар с канела Dr.Oetker
1

Измийте, почистете и нарежете ягодите на ситно. Претеглете 250 г. Измийте френското грозде, оставете го да се отцеди добре и изронете зърната. Претеглете 200 г. Обелете лука, измийте лютата чушка и ги нарежете на малки кубчета.

2

Смесете ягодите, френското гроздето, лука, лютата чушка, червеното вино и оцета в подходящ съд за варене. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги разбъркайте добре в плодовата смес. Добавете дафиновия лист и захарта с канела Dr. Oetker. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато бъркане. След като заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Овкусете със солта и пипера. След като сместа кипне отново, чътнито трябва да ври 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Свалете чътнито от котлона, извадете дафиновия лист и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете ги, ги обърнете с капачката надолу за 5 мин.


Съхранявайте на тъмно и хладно място.