Измийте, почистете и нарежете ягодите на ситно. Обелете и нарежете на ситно лука. Обелете джинджифила и го нарежете на много ситно. Пиперът се счуква едро с хаванче. Сварете бурканите и завинтете капачките или изплакнете с много гореща вода.
Смесете ягодите, лука, джинджифила, оцета, солта, пипера, захарта и Гелфикса в голяма тенджера. Оставете всичко да заври, като разбърквате от време на време, и гответе 10 минути.
Направете тест за желиране: сложете 1-2 чаени лъжички от горещото чътни в чиния. Ако няма желаната консистенция, продължете да готвите още минута.
Подправете чътнито със сол и веднага го напълнете до ръба в подготвени бурканчета. Затворете ги с капачки, обърнете ги веднага и ги оставете да престоят така около 5 минути.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Приготвяне:60 7 буркана ((200 мл))