Flag

Царска туршия

4 буркана ((700 мл))
Леснa
20
Традиционна българска туршия за всяко семейство
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
1 кгчушки (ĸaмби)
1 кгкарфиол
1 кгцелина
1 кгморкови
1 бр.зелки
300 млоцет (6% или 9%)
150 гзахар
1,75 лвода
1 пак.Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
Picture - Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
1

Почистете и измийте камбите. Нарежете ги на парчета, заедно с измитата целина. Измийте и нарежете на малки главички карфиола. Нарежете морковите на шайби. Наситнете зелето.

2

Подредете зеленчуците в предварително измитите и подготвени буркани.

3

Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3 - 5 мин., като бъркате непрекъснато.

4

След като сместа заври, могат да се добaвят допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите.

5

Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо.

6

По желание може да добавите клонки копър. Затворете бурканите веднага.