Бадемов кейк с кайсии

Комбинацията от сочни плодове и ядково брашно бързо ще наредят този десерт сред любимите ви за приготвяне и похапване

8 - 10 парчета (/парченца)

Easy 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Бадемов кейк с кайсии

Продукти за плодовете:

7 - 8 бр. кайсия
125 г захар
50 г краве масло

Продукти за тестото:

150 г краве масло (меко)
150 г пудра захар
2 бр. яйца
1 ч.л. eсенция бадем Dr.Oetker 38 мл
50 г брашно
1,5 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
50 г полента (фино смляна)
100 г бадемово брашно
125 мл прясно мляко

За декорация:

3 с.л. мармалад (кайсиев)
150 г заквасена сметана
50 г бадеми (бланширани и нарязани)

preparation

Приготвяне

1

Сложете в касерола кристалната захар и 60 мл вода и загрейте. Оставете захарта да се разтопи и гответе 7-8 минути, докато сместа стане кехлибарена и усетите карамелен аромат.

През това време намажете с меко масло дъното и стените на съд за печене с падащо дъно и диаметър 22-23 сантиметра. Завийте дъното с два листа алуминиево фолио, за да предотвратите изтичането на карамела. Свалете съда с карамела от котлона и добавете маслото. Разбъркайте, докато маслото се разтопи и излейте в намасления съд за печене.

2

Загрейте фурната до 200 градуса. Разрежете кайсиите на две и махнете костилката. Върху карамела подредете половинките кайсии с разрязаната страна надолу и оставете настрана.

В голяма купа сложете мекото масло и захарта и разбийте до пухкава смес с миксер. Добавете яйцата едно по едно и разбийте добре. В друга купа смесете сухите съставки и бакпулвера, разбъркайте ги и ги добавете към яйчената смес. Налейте млякото, бадемовата есенция, разбийте добре и изсипете върху кайсиите.

3

Печете 50 минути, като след изтичане на времето проверете готовността с дървено шишче. Охладете кейка във формата за 15 минути и внимателно обърнете в плато за сервиране.

Загрейте кайсиевия мармалад с 2 с.л. вода, докато се разтопи и стане еднородна смес. Охладете го за кратко и намажете кейка. Сервирайте със сметана и нарязани бадеми.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: