Туршията или маринованите зеленчуци са част от националните кухни на много страни по света. На различните места хората имат своите традиции и хитрини при приготвянето на марината. Подбрали сме няколко идеи и рецепти, с които да започнем обиколката на кулинарния свят на туршиите.
Започваме с Франция, защото кой не обича Париж? Французите са известни с много неща — Айфеловата кула, багетите и кроасаните са само част от тях. Вероятно всичко това ви е известно и вероятно сте опитвали не едно и две френски вина.
Но знаехте ли, че корнишоните на туршия също тръгват от този регион? В днешно време е трудно да си представим туршия без хрупкави корнишони или кисели краставички от какъвто и да било друг сорт. Е, французите са го измислили.
Ако е туршия, да е царска! Открай време традиционната туршия, която присъства по българската празнична и делнична трапеза, е царската.
Класическата рецепта е с камби, но може да комбинирате червени чушки, зелени чушки, карфиол, камби, моркови, зелени домати и целина по какъвто начин ви е вкусно.
Звездата на селската царска туршия пък е зелето. Може да го добавите и във вашата туршия тази година.

туршии

туршии

туршии