Flag

Шоколадови мъфини с чийзкейк плънка

6 мъфини (/кексчета)
Средно ниво на сложност
45
Чудесен избор за десерт с наситен какаов вкус, който бързо ще подслади вашия ден
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
50 гкраве масло (меко)
100 гзахар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 щипкасол
1 бр.яйца
130 гбрашно
10 гкакао премиум Dr.Oetker
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
140 млпрясно мляко
50 гтъмен шоколад (със 70% съдържание на какао)
За пълнежа
250 гизвара
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
2 с.л.прясно мляко
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - какао премиум Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1

С помощта на миксер разбийте маслото за кексовото тесто на крем. При постоянно разбиване добавете захарта, ваниловата захар и солта. Щом получите еднородна смес, прибавете яйцето, включете миксера на високи обороти и разбийте крема около 30 секунди.

В подходяща купа разбъркайте брашното, какаото и бакпулвера. Постепенно сипвайте сместа при масления крем, като редувате с млякото и продължавате да разбивате с миксер. Настържете шоколада и го добавете към сместа.

2

Разбийте изварата за пълнежа заедно с пудинга. Разделете сместа на 8 равни части. 6 от тях оформете на топчета. Сипете във всяко гнездо от формата за мъфини по една супена лъжица от тестото. Сложете в средата на формата по едно топче от плънката и разпределете останалото тесто във всичките 6 форми.

От остналата плънка щипнете с пръсти малки парченца и с тях украсете мъфините. Печете ги около 30 мин в предварително загрята фурна на 180°C на долен и горен нагревател или на 160°C с вентилатор.

След това извадете формата и я оставете да се охлади 10 мин. Внимателно извадете мъфините, подредете ги върху кухненска решетка и ги изчакайте да изстинат напълно.