Разбиват се яйцата със захарта и ванилената захар, докато увеличат многократно обема си.
Директно при тях се пресява брашното с бакпулвера и какаото и се разбърква добре, за да се смесят. Накрая се добавя стопеното, но хладно масло и отново се разбърква. Сместа се изсипва в постлана с хартия за печене правоъгълна тава с размери 32 х 40 см. Пече се в загрята на 180 градуса фурна около 8-10 мин. Охлажда се добре.
Пудингът с млякото и половината от захарта се приготвя според указанията на опаковката.
Добавя се есенцията ром, покрива се с прозрачно фолио и се охлажда, но не напълно – трябва да е леко топъл. Желатинът се накисва със студена вода и се оставя да набъбне, след това се разтапя на водна баня. Сметаната се разбива на сняг с останалата захар. Пудингът се смесва добре със сметаната и разтопения желатин.
Във формички за мъфини, покрити с прозрачно фолио, на дъното се поставят изрязани кръгчета от блата. Сипва се от крема и отгоре се поставят отново кръгчета от блата с диаметър, колкото е отворът на формичките. Приберете ги в хладилник за 6-7часа.
След това извадете пастичките от формите, махнете прозрачното фолио и налепете стените с крокан. Отгоре полейте по 1-2 супени лъжици от шоколадовата глазура, приготвена по указанията, но с 1 с.л. вода и 1 с.л. ром.
Украсете със захарни декорации.
За още идеи може да посетите блог Тортичка
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти