Обелете крушите и ги нарежете на филийки. Намазнете тава за печене с диаметър 30 см. Загрейте предварително фурната на 180 °C на горен и долен нагревател или на 160 °C с включен вентилатор.
Разбийте маслото/маргарина с миксер до гладкост. Постепенно добавете захарта и ваниловата захар. След това прибавете всяко яйце и разбъркайте за около 1/2 минута на най-високата скорост. Смесете брашното с бакпулвера, какаото и канелата и ги изсипете при останалите продукти. Разбъркайте за кратко и добавете настъргания шоколад заедно с виното. Разбийте сместа.
Загладете тестото в тавата и покрийте равномерно с резените круша. Печете сладкиша приблизително 40 минути.
След като извадите десерта от фурната и докато е още горещ, нанесете с четка червеното вино върху повърхността на сладкиша. Оставете го да се охлади върху кухненска решетка. Преди сервиране, поръсете с пудра захар и поднесете с топка сметанов сладолед по желание.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене