
Пресейте брашното, пудинга и бакпулвера в купата. Добавете захарта, ваниловата захар и лимоновите корички и разбъркайте всичко заедно.
Добавете олиото, бадемовата напитка и бадемовата есенция. С миксер разбъркайте сместа на средна скорост, докато се образува гладко тесто. След това добавете смлените бадеми.
Загрейте фурната на 175°C с вентилатор. Намажете форма за кекс с веган масло и поръсете с малко брашно. Изсипете бадемово-лимоновото тесто и печете в средата на фурната върху решетка за около 45 минути. След това оставете кекса да се охлади напълно върху решетка.
Междувременно запечете филираните бадеми в тиган без олио на среден огън за 4-5 минути. Измийте лимона с гореща вода. Настържете ситно кората и изстискайте сока. В купа смесете пудрата захар с около 25 мл лимонов сок, за да се образува глазура. Разпределете равномерно върху охладения кекс. Украсете с филираните бадеми и лимонова кора и сервирайте.
Свързани рецепти

печене

печене

печене