Разбийте с ръчен миксер маслото с пудра захар, ванилената захар, солта и яйцата до гладка смес. Смесете брашното с бакпулвера и ги пресейте в получената смес. Добавете млякото и разбъркайте с дървена лъжица до получаване на гъста смес. Добавете и резените ябълка и разбъркайте отново.
Изсипете сместа в намаслена форма за печене (Ø 26 см) и заравнете с лъжица.
Печете върху решетката в центъра на предварително загрята фурна.
Време за печене: около 45 Минути
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: 180 °C
Температура на фурна с вентилатор: 160 °C
Оставете тортата да се охлади. Извадете вече хладката торта от формата и я поднесете с топка ванилов сладолед и поръсена със захарни декорации по ваш вкус.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене