
Смесете добре плодовете със стафидите и рома и оставете да се запарят за една нощ.
Пресейте брашното в купа и разбъркайте добре с маята. Добавете останалите съставки една по една и месете с ръчен миксер (кука за тесто), докато се образува тесто. Покрийте и оставете да втаса на топло място, докато тестото удвои обема си. След като втаса, изравнете тестото (сплескайте го и го сгънете отляво и отдясно към центъра) и го оставете да втаса отново за около 25 минути. Добавете плодовата смес и омесете. Оформете тестото на топка, поставете го върху хартия за печене и го прехвърлете в намазнена тава с подвижен ръб с височина приблизително 10 см (диаметър 17 см) (или я поставете в намазнена, поръсена с брашно тава със същия размер). Оставете тестото да втаса на топло място, докато удвои обема си.
Поставете тавата в долната половина на предварително загрятата фурна на 170 градуса (150 с вентилатор). Печете 50 минути.
Леко поръсете още топлото панетоне с пудра захар и му се насладете.
Свързани рецепти

печене

печене

печене