Пресейте брашното, бакпулвера и какаото. Разбийте яйцата, олиото, млякото и захарта с миксер, добавете сухите съставки и бъркайте до хомогенност.
Печете 25 мин във форма за торта (Ø23 см) на 180°C на горен и долен нагревател. Срежете охладения изпечен блат хоризонтално на двe.
Сварете пудинга според указанието, но с 700 мл мляко и 200 мл сладкарска сметана. Охладете го леко, но да остане течен.
Поставете първия блат върху чиния и около него - ринг за торта. Сиропирате блатовете по желание. Разпределете полутечния пудинг и поставете втория блат.
Поставете пакечето глазура в гореща вода и изчакайте 5 мин. Размачкайте пакетчето и отрежете горното крайче. Полейте с шоколадова глазура и охладете за мин. 4 часа.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене