Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока за около 2 минути до получаването на гладко тесто. Разстелете тестото в предварително намаслена и поръсена с брашно формата за печене "Елха" и загладете повърхността му. Печете 40 мин. в средата на фурната, предварителнозагрята на 180°C горен и долен нагревател или при 160°C на горещ въздух.
След изпичане отделете краищата на блата от стените на формата и го обърнете върху хартия за печене. Оставете да изстине върху метална скара.
Пресейте пудрата захар и разбъркайте с вода и боята до получаването на гъста глазура. Намажете повърхността с помощта на кухненски нож глазурата. Поръсете стъблото на елхата с настъргания шоколад и оставете глазурата да се втвърди. Нарисувайте гирлянд със захарните шрифтове и украсете с бонбоните и дражетата от комплекта.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене