Сварете пудинга според указанието на опаковката, като използвате само 900 мл. прясно мляко.
Изсипете готовия крем в чиста купа и го покрийте със стреч фолио плътно по повърхността.
Оставете го да изстине напълно. След това нарежете запечените орехови ядки и ги прибавете към крема. Разбъркайте.
Поставете една фина кора за баклава върху работния плот и я намажете с разтопено масло с помощта на четка.
Прегънете кората на две от по-дългата страна и я завийте върху металната фунийка.
След това притиснете кората от двете страни навътре, така че да стане релефна ( да се набръчка).
Поставете така оформените фунийки върху тава, постлана с хартия за печене, и ги намажете леко с масло отгоре.
Печете в предварително загрята фурна на 180°С за 15 минути, докато станат с кафеникаво-златист загар.
Оставете фунийките да изстинат, след което премахнете металните форми.
Поставете крема в найлонов сладкарски пош и напълнете фунийките.
Преди да ги сервирате, поръсете с пудра захар.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене