Flag

Ябълкови бутерки с готово бутер тесто

12 парчета (/парченца)
Леснa
20
Насладете се на примамливия аромат на тези прясно изпечени ябълкови бутерки и се поглезете с неустоимия им вкус
Тази рецепта за ябълкови бътерки се приготвя с готово бутер тесто, което се напълва със сочен ябълков пълнеж. Ябълките се овкусяват със захарта, стафидите и щипка ванилена захар и се завиват в бутер тестото. Бутреките се пекат, докато станат златистокафяви и хрупкави. Ябълковите бутерки са лесни ...
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
1 пак.многолистно тесто (бутер) около 270 грама
За плънката
100 гябълки обелени, почистени и ситно нарязани
30 гстафиди
40 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
За намазване
1 с.л.прясно мляко
Picture - ванилена захар Dr.Oetker

Начин на приготвяне

Бутер тестото се развива върху набрашнена повърхност и се нарязва на 12 равни части.


Приготвяне на плънката

Смесете ябълките със стафидите, захарта и ванилената захар и ги разпределете в предната част на парченцата тесто. Изрежете по диагонал с нож задната част на парченцата тесто, намажете ги с вода, загънете ги върху плънката и притиснете краищата им.


Печене

Поставете бутерките в тава за печене, покрита с хартия, и ги намажете с млякото. Печете в центъра на предварително загрята фурна.

Време за печене: about 18 Minutes

Температура на фурна с горно и долно нагряване: 200 °C

Температура на фурна с вентилатор: 180 °C