За да приготвите крема, изсипете половината от прясното мляко в малка касерола и сложете на котлона на ниска степен да заври. Добавете захарта.
В купа смесете останалата част от млякото и пакетчето Специален пудинг с вкус Баварски крем. Разбъркайте, за да се смесят добре. Прибавете сместа към млякото и бъркайте на ниска степен на котлона, докато се сгъсти. Свалете от котлона, покрийте с домакинско фолио по повърхността, за да не хваща коричка.
Охладете добре пудинга, а след това може да го охладите за час в хладилник.
П.П. Важно е пудингът да не е топъл, тъй като ще втечни сметаната и маскарпоне сиренето.
След като пудингът е охладен, в купа разбийте 250 г маскарпоне за кратко с миксер. В друга купа изсипете 250 г сметана и разбийте на сняг. Смесете двете смеси заедно. Започнете да добавяте лъжица по лъжица от пудинга и разбъркайте. Накрая сложете от 100 г крем от шамфъстък и разбъркайте добре.
Напоете бисквитите в мляко, в което сте разтворили 1 опаковка ванилена захар Dr. Oetker. Наредете първи пласт от бисквитите, като в дупките начупете бисквитите така, че да влязат по местата им и да няма празно място.
Сложете крем, след това наредете втори ред бисквити, пак крем, трети слой бисквити и завършете с крем. Покрийте добре и оставете тортата за една вечер в хладилник, за да стегне.
Направете глазурата, след като е стегнала тортата. В малка касерола сложете белия шоколад, крема сиренето и сметаната. Разбъркайте, докато всичко се разтвори. Оставете една част и напълнете в сладкарски пош.
В другата част сложете 1 с.л. крем от шамфъстък и разбъркайте. Изсипете върху тортата и направете тънки линии върху нея. С помощта на шишче повторете линиите, само че в другата посока, така че да се получи шарка. Оставете глазурата да стегне. Отгоре декорирайте с парченца счукан шамфъстък.
Тази рецепта споделя с нас Дани Динева от кулинарния блог Даниела за сладката страна на живота
Свързани рецепти
торти
торти
торти